Predsjednik TZ Koprivničko-križevačke županije

Dragi prijatelji,

Župan Darko Korenkao župan Koprivničko-križevačke županije, srdačno Vas pozdravljam i pozivam da posjetite našu županiju i otkrijete svu ljepotu ovog dijela Hrvatske. Upoznajte gastronomsku i turističku ponudu Podravine i Prigorja i njene vrijedne, skrbne i gostoljubive žitelje koji će vam širom otvoriti vrata svojih domova, ali i svoja srca.

U bogatim etnografskim zbirkama Josipa Cugovčana u Podravskim Sesvetama i Slavka Čambe u Ðurđevcu, kao i etnografskim odjelima naših muzeja, sačuvana je od zaborava naša baština i naša tradicija, naši običaji i naša prošlost. To je bogatstvo koje nam nitko ne može uzeti. Dođite i upoznajte prirodne ljepote rijeke Drave i obronaka Bilogore i Kalnika. Kod nas ćete pronaći svoj mir, odmoriti se od svakodnevice i opustiti u domaćoj atmosferi.
Pozivam vas da obiđete petnaestak galerija na našoj galerijskoj cesti – jedinstvenom projektu kulturnog turizma u Hrvatskoj. Ovdje na izvorištu upoznajte svjetski poznatu i jedinstvenu “hlebinsku školu” naivne umjetnosti.

Kušajte delicije vrhunskih proizvođača meda, bučinog ulja i mliječnih prerađevina. Uživajte u kvalitetnim vinima kalničkog i bilogorskog vinogorja i počastite svoja čula odličnim kupinovim vinima i voćnim rakijama i ponesite kući za uspomenu jedinstveni “Ivanečki vez”. Sve ovo je samo dio doživljaja kojeg vam u svojoj punini želimo ponuditi u našoj sredini, gdje ste uvijek dobrodošli. No, pozivam vas i kao buduće investitore da ulažete u ovu prosperitetnu županiju u kojoj postoje odlični uvjeti za poduzetništvo te na taj način zajedno doprinesemo njezinom razvoju.
Dobrodošli!

Darko Koren

Župan Koprivničko-križevačke županije